CooC de LLetrEs

imatge

SOM MOBILITAT

La cooperativa per una mobilitat + sostenible
dl, 1 MAI 2017, 06:50

El planeta viu una crisi climàtica i un dels factors que la provoquen és el model de mobilitat i transport basat en el consum de petroli. Avui, la majoria de la població viu en ciutats contaminades, poc saludables, poc humanes, envaïdes pels vehicles privats. El paradigma del cotxe individual -que contamina, fem servir molt poc i ocupa un espai públic la resta del temps- ha caducat, necessitem un canvi i depèn de nosaltres.

A Som Mobilitat volem ciutats amables en un món amable. Entenem que el trajecte més sostenible és el que no fem, i que, sempre que puguem, els desplaçaments han de ser a peu, amb bicicleta o amb transport públic. Volem transformar la mobilitat basada en un ús privat del vehicle en una mobilitat on el vehicle i el trajecte puguin ser compartits enxarxant persones i col·lectius per tal de construir models de transport eficients i sostenibles. Avui, les noves tecnologies i l'avenç en fórmules de mobilitat alternativa permeten dissenyar un model de mobilitat decreixent en el nombre de vehicles i en emissions de CO2.

Som Mobilitat és una cooperativa sense afany de lucre i ens dirigim a totes aquelles persones i col·lectius que volen canviar el seu model de mobilitat i apostar per un nou model que busca enfortir els béns comuns. Pensem en clau local per actuar de manera global; volem compartir les experiències d'èxit per replicar-les arreu del territori. Com més siguem, millors seran les solucions que podrem oferir. Tothom pot ajudar a fer el canvi; cal que ens organitzem per fer-lo possible. Per això, t'animem a fer-te'n soci.

Som Mobilitat neix com a mecanisme pel canvi del model de mobilitat, però també com a plataforma per impulsar projectes col·laboratius i potenciar-ne d'altres que ja funcionen.

Serem el que les persones associades vulguin, amb un únic límit: que es mantinguin els valors fundacionals de la gestió col·lectiva, la sostenibilitat i la mobilitat baixa en CO2.

Tota la informació al nostre web: Som mobilitatLa Cultura és nostra

El CooC neix amb l'objectiu d'aconseguir crear una comunitat cultural cooperativa entre tots els municipis de la comarca. El seu objectiu és clar i directe: volem ser els responsables de la nostra vida cultural i la de les generacions futures amb un programa que va més enllà dels cicles polítics. El CooC viu de la complicitat de totes les persones que el gestionen. I serà tot allò que siguem capaços d'imaginar, de proposar i de programar cada temporada cultural. La Cultura és el nostre patrimoni. Som responsables d'exigir el màxim de qualitat i de quantitat. I tenim l'autoritat per crear la nostra pròpia vida cultural.

Forma part del nostre projecte, uneix-te al CooC i comparteix els teus anhels.

REGISTRA'TCategories

societat   exposicions   cultura   educació     


· cgc 2019 · CooC comunitat cultural cooperativa ·