CooC de LLetrEs

imatge

EL CooC OBRE UN ESPAI DE DEBAT

Una revista digital oberta i per a la comunitat
dg, 30 ABR 2017, 17:12

El CooC neix com una oportunitat per construir comunitats dinàmiques més enllà dels canals predissenyats. Creu que tothom desitja una vida cultural millor, més activa i dinàmica de la que tenim. I té plena confiança en la gent, en la seua capacitat per assumir la responsabilitat de canviar allò que pot ser millor del que és. No tan sols per nosaltres, que ja és molt important, sinó sobretot per les generacions futures, els fills que creixen aliens a tot el que els envolta i que trobaran en herència allò que nosaltres haurem sigut capaços de crear.

Sense entrar en més valoracions, només atenent a l'impuls que el CooC vol accelerar, hem de convertir-nos en els líders de la nostra comunitat, emprendre el camí de l'assumpció de responsabilitats en tot el que passa al nostre costat, i actuar en conseqüència. Hem de ser capaços de dissenyar la nostra pròpia vida cultural, sense esperar a ningú, tan sols participant, opinant, valorant, debatent, acompanyant, compartint i gaudint de les possibilitats que s'obren quan un equip de gent treballa per a un fi comú. Hem de ser els guanyadors del nostre propi partit.

I no parlem tan sols de la vida al poble, que també, sino de repensar el nostre entorn, i creure que tots els municipis de proximitat formen part de la nostra mateixa comunitat, amb problemes i virtuts semblants i amb els que podem compartir-ho tot. El CooC vol obrir la porta de bat a bat i fer córrer l'horitzó de la nostra mirada fins on el sentit comú ens permeti. Som un territori ple de recursos, amb molta gent que vol convertir-lo en un referent cultural. Som tan ambiciosos que som capaços de pensar que si Barcelona és la nostra capital municipal, nosaltres volem ser la capital territorial de Catalunya.

Així llegit pot semblar fum, paraules i prou. Doncs des del CooC intentarem farcir-les de tot el talent que tenim al nostre territori per a fer aflorar a la llum tot el potencial que ens permet la llibertat de decidir què volem ser, individualment i col·lectivament. El CooC serà el que vulguem. Depèn de nosaltres.

Aquesta revista digital naix amb la voluntat de ser un amplificador de les idees que ens festegen. Des de les comunitats que s'aniran creant, amb totes les entitats i col·lectius que s'estructuren al seu voltant, la revista servirà per oferir un mapa obert i participatiu del qui som i de què volem.

Des del CooC només us demanem que sigueu còmplices de la vostra pròpia vida en comunitat.La Cultura és nostra

El CooC neix amb l'objectiu d'aconseguir crear una comunitat cultural cooperativa entre tots els municipis de la comarca. El seu objectiu és clar i directe: volem ser els responsables de la nostra vida cultural i la de les generacions futures amb un programa que va més enllà dels cicles polítics. El CooC viu de la complicitat de totes les persones que el gestionen. I serà tot allò que siguem capaços d'imaginar, de proposar i de programar cada temporada cultural. La Cultura és el nostre patrimoni. Som responsables d'exigir el màxim de qualitat i de quantitat. I tenim l'autoritat per crear la nostra pròpia vida cultural.

Forma part del nostre projecte, uneix-te al CooC i comparteix els teus anhels.

REGISTRA'TCategories

societat   exposicions   cultura   educació     


· cgc 2019 · CooC comunitat cultural cooperativa ·