foto perfil
×Imatge de perfil

VIU LA SÉNIAPublicat el 19-07-2017. 15:25

El riu Sénia, frontera natural entre Catalunya i la Comunitat Valenciana, és també ara punt d'interès i col·laboració de les dues administracions. Les generalitats catalana i valenciana treballen per crear al voltant del riu un Parc Cultural o espai d'interès etnològic conjunt, on es protegiran els ponts, molins i altres elements d'interès. Un projecte que se suma al que impulsa també la Mancomunitat de la Taula del Sénia i els deu municipis catalans i valencians de la riba del riu, per crear un itinerari turístic des del Port on naix fins a la mar Mediterrània on desemboca.

Representants de les conselleries de cultura catalana i valenciana s'han reunit aquesta setmana a Vinaròs amb membres de la Taula del Sénia, membres de la Comissió del Patrimoni de les Terres de l'Ebre i alcaldes de la zona per tal de començar a treballar en la protecció dels elements del riu. Es tracta de ponts històrics com els dels Estretets, de les Caixetes, l'Olivar, Malany o Sant Pere; antics molins com el de Noguera, de Canet i la Vella (tots tres de titularitat municipal), i també de privats com el molí Nou, molí l'Hospital, complex de Malany, el Martinet, molí de Sant Pere o molí de l'Abat, així com pesqueres, sèquies i altres elements d'interès, situats als termes municipals de la Sénia, Ulldecona i Alcanar per la part catalana, i a la Pobla de Benifassà, Canet lo Roig, Rossell, Sant Jordi, Sant Rafel del Riu, Traiguera i Vinaròs per la valenciana.

El treball conjunt de les dues generalitats sorgeix de l'anomenada Declaració de Palma, per la que els governs català, valencià i balear s'han compromès a col·laborar, començant per qüestions culturals i de patrimoni. I és fruit també de la feina que durant els darrers anys ha dut a terme la Mancomunitat de la Taula del Sénia, nascuda precisament per impulsar projectes comuns a banda i banda del riu.

Un d'aquests projectes, complementari al Parc Cultural, serà el camí turístic que s'habilitarà des del naixement fins a la desembocadura del Sénia, passant pels deu pobles que banya. Segons detalla al Diari la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell, el projecte ja està llest i les obres podrien començar a finals d'any. Així, s'està a l'espera de rebre diverses subvencions «per poder arrencar», explica. L'itinerari es podrà fer a peu o en bicicleta. Anirà passant per tots els termes municipals; en alguns punts es desdoblarà per les dues ribes i en diversos municipis s'ampliarà el seu recorregut per a arribar a altres punts d'interès turístic.

Article al Diari de Tarragona. Maribel Millan. 13/07/2017
Foto: El Molí de l'Hospital. Joan Revillas


   

     


Imatge de perfil

Piedad DuatisPublicat el 08-07-2017. 15:41

Comunicacio Mans Unides


   

     


Imatge de perfil

Carles GisbertPublicat el 12-04-2017. 08:06

Hem fet la primera presentació del CooC a les entitats de la Sénia. I hem posat la primera pedra per a fer de la nostra comunitat una eina forta, viva, proactiva i sobretot, amb capacitat d'escriure el seu propi present.
Fem xarxa, connectem persones amb persones, teixim complicitats, compartim futur, col·laborem amb la comunitat del CooC.


   

     


ESCENA

Forest


ART de YASMINE REZA

Casa de Cultura · La Sénia

10 nov 2016 21:00 hESCENA

Forest


IN MEMÒRIAM

Auditori de la Lira · Amposta

30 gen 2017 21:00 htauler d'anuncis· cgc 2020 · CooC comunitat cultural cooperativa ·