CiNeMeSCooC

Me Aquí hi trobaràs un canal de documents audiovisuals escollits. És el teu videoCooC digital on podràs mirar, comentar, fer propostes i explorar camins que queden fora del GoogleMaps.
Me

CooC d'imatges

Aquí hi trobaràs un canal de documents audiovisuals escollits. És el teu videoCooC digital on podràs mirar, comentar, fer propostes i descobrir camins que queden fora del GoogleMaps.

REGISTRA'T

LES OLIVERES MIL·LENÀRIES

La Sénia senyalitza una nova àrea d'oliveres mil·lenàries
dl, 20 MAR 2017, 01:06

L'Ajuntament de la Sénia i la Mancomunitat de la Taula del Sénia, amb l'ajut del Servei d'Ocupació de Catalunya, han senyalitzat una nova àrea d'oliveres mil·lenàries. Aquesta està situada a tocar del quilòmetre 1 de la carretera de Mas de Barberans, en una finca propietat de la família Abella. En aquesta hi ha tres oliveres mil·lenàries de més de 3,5 metres de perímetre de tronc. D'entre elles destaca la coneguda com "olivera del Catxo" per tenir un forat a sota on hi caben diverses persones. La finca s'ha habilitat i senyalitzat per tal que aquestes oliveres monumentals puguin ser visitades.

L'alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, ha explicat que l'actuació s'ha pogut realitzar gràcies a un conveni signat amb la família propietària per un període de cinc anys prorrogables. Ballester ha remarcat que la finalitat no és altra que promocionar les oliveres mil·lenàries com un actiu turístic de més. De fet, al marge d'aquesta nova àrea, també s'ha senyalitzat un camí per fer a peu o en bicicleta des de Mas de Barberans i fins a la Sénia.

Per la seva part, el president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Joan Martín Masdéu, ha destacat la importància de promocionar el patrimoni natural del territori.

L'àrea de la Sénia se suma a les existents a Alcanar, Canet lo Roig i Vinaròs on hi ha respectivament 7, 2 i 3 oliveres mil·lenàries respectivament, i als dos museus naturals que hi ha a Ulldecona i la Jana, on hi ha una major concentració d'exemplars.

Comentaris   0Me

CooC d'imatges

Aquí hi trobaràs un canal de documents audiovisuals escollits. És el teu videoCooC digital on podràs mirar, comentar, fer propostes i descobrir camins que queden fora del GoogleMaps.

REGISTRA'TCategories

animació   artesania   cinema   dansa   economia   ensenyament   festa   festes   fira   història   música   natura   patrimoni   pintura   societat   turisme   òpera  


· cgc 2019 · CooC comunitat cultural cooperativa ·