CiNeMeSCooC

Me Aquí hi trobaràs un canal de documents audiovisuals escollits. És el teu videoCooC digital on podràs mirar, comentar, fer propostes i explorar camins que queden fora del GoogleMaps.
Me

CooC d'imatges

Aquí hi trobaràs un canal de documents audiovisuals escollits. És el teu videoCooC digital on podràs mirar, comentar, fer propostes i descobrir camins que queden fora del GoogleMaps.

REGISTRA'T

THE SILENCE OF THE ANGEL

Michael Gaumnitz
dc, 14 DES 2016, 06:19

Klee va néixer a Münchenbuchsee, a prop de Berna, Suïssa, en una família de músics. Va estudiar art a Munic amb Heinrich Knirr i Franz von Stuck. En tornar d'un viatge a Itàlia, es va establir a Munic, on va conèixer Vassili Kandinsky, Franz Marc i altres figures d'avantguarda, i es va associar aleshores al grup artístic Der Blaue Reiter (El Genet Blau).

El 1914 va visitar Tunis i, en quedar impressionat amb la qualitat de la llum de l'indret, va escriure al seu diari: "El color em posseeix, no tinc necessitat de perseguir-lo, sé que em posseeix per sempre... El color i jo som una sola cosa. Sóc pintor."

Klee treballava amb oli, aquarel·la, tinta i altres materials, generalment combinant-los en un sol treball. Els seus quadres sovint al·ludeixen a la poesia, la música i els somnis, i de vegades inclouen paraules o notes musicals.

Acabada la Primera Guerra mundial, en què va participar com a soldat perquè era ciutadà alemany, Klee va donar classes a la Bauhaus i, a partir del 1931, a l'Acadèmia de Düsseldorf, abans de ser denunciat pels nazis pel fet de produir el que qualificaven d'«art degenerat».

El 1933 va deixar l'ensenyament i va tornar a Berna, on va fer una gran exposició a la galeria Kunsthalle (1935). El 1936 se li va diagnosticar esclerodèrmia, una greu malaltia degenerativa que el va acompanyar durant tota la vida, encara que va seguir amb un bon ritme de treball fins al 1940, any en què va ser ingressat en una clínica de Muralto-Locarno, on va morir el 29 de juny.

Comentaris   0Me

CooC d'imatges

Aquí hi trobaràs un canal de documents audiovisuals escollits. És el teu videoCooC digital on podràs mirar, comentar, fer propostes i descobrir camins que queden fora del GoogleMaps.

REGISTRA'TCategories

   animació   artesania   cinema   dansa   economia   ensenyament   festa   festes   fira   història   música   natura   patrimoni   pintura   societat   turisme   òpera  


· cgc 2020 · CooC comunitat cultural cooperativa ·